Clear Laser Group Campania de prevenție gratuită

Campania de prevenție gratuită

Importanța prevenției ochilor

Efectuarea de controale regulate și amănunțite ale ochilor este esențială pentru menținerea sănătății vizuale. Deși multe boli oculare pot fi asimptomatice în stadiile incipiente, acestea pot avea consecințe grave dacă nu sunt depistate și tratate la timp. În acest sens, oferim clienților noștri un examen preventiv gratuit în centrul nostru, condus de specialiști

Examenul preventiv

Examenul constă într-o serie de teste atent efectuate pentru a evalua starea generală de sănătate a ochilor și pentru a măsura acuitatea vizuală a fiecărei persoane, adică abilitatea ochilor de a se concentra și de a distinge obiecte clar. Astfel de controale periodice reprezintă o modalitate eficientă de a depista problemele oculare într-un stadiu precoce, permițând astfel aplicarea tratamentului adecvat în timp util.

În cadrul examenului de bază, sunt efectuate teste pentru evaluarea:

 • Acuității vizuale: Pentru a determina cât de clară este vederea și dacă este necesară corecția cu ochelari sau lentile de contact.
 • Funcționalității pupilare: Pentru a verifica reacția pupilelor la lumină și la diferite stimulente, identificând posibilele anomalii.
 • Ambliopiei: Pentru a depista și trata deficitul de vedere cunoscut sub numele de “ochi leneș”.

În plus, efectuăm teste pentru depistarea:

 • Glaucomului: O afecțiune oculară care poate deteriora nervul optic și poate conduce la pierderea ireversibilă a vederii.
 • Keratoconusului: O boală progresivă a corneei care poate afecta vederea și necesita tratament specializat.

Prin înțelegerea importanței prevenției ochilor și prin efectuarea de controale regulate, putem proteja sănătatea vizuală și preveni complicațiile severe ale unor afecțiuni oculare. Examenul preventiv gratuit oferă pacienților o oportunitate valoroasă de a își menține vederea în cea mai bună stare posibilă și de a beneficia de intervenții medicale adecvate, dacă este necesar.

DESFĂȘURAREA CAMPANIEI

Campania de prevenție gratuită este de o importanță vitală pentru sănătatea ochilor și a vederii.

Importanța acestei campanii :

 • Detectarea timpurie a problemelor oculare: Prin oferirea examenelor preventive gratuite, se pot depista în stadii incipiente o serie de afecțiuni oculare, precum glaucomul, keratoconusul și cataracta. Aceasta permite medicilor să intervină rapid și să înceapă tratamentul adecvat, prevenind complicațiile ulterioare și îmbunătățind șansele de recuperare.
 • Reducerea incidenței afecțiunilor oculare: Prin informarea și educarea populației cu privire la importanța prevenției și controlului regulat al sănătății oculare, se poate contribui la reducerea numărului de persoane afectate de diverse boli oculare.
 • Îmbunătățirea calității vieții: O vedere sănătoasă este esențială pentru calitatea vieții și pentru capacitatea de a îndeplini sarcinile de zi cu zi. Prin depistarea și tratarea precoce a problemelor oculare, campania de prevenție poate contribui la îmbunătățirea calității vieții pacienților.
 • Reducerea costurilor pentru sistemul de sănătate: Prin concentrarea pe prevenție și detectarea timpurie a afecțiunilor oculare, campania poate ajuta la reducerea numărului de intervenții chirurgicale costisitoare sau tratamente pe termen lung, ceea ce poate conduce la economii semnificative pentru sistemul de sănătate.
 • Creșterea gradului de conștientizare: Campania de prevenție gratuită poate ajuta la creșterea gradului de conștientizare cu privire la importanța sănătății oculare și la necesitatea controlului regulat. Astfel, mai multe persoane vor fi motivate să își facă controale oftalmologice periodice, ceea ce poate duce la un diagnostic precoce și la o îngrijire mai bună a sănătății ochilor.

În concluzie, campania propusă este un demers esențial în promovarea sănătății ochilor și a vederii.

Prin oferirea examenelor preventive gratuite și prin educarea populației, campania poate contribui semnificativ la îmbunătățirea sănătății ochilor și la prevenirea unor complicații severe.

O vedere sănătoasă este esențială pentru calitatea vieții, iar prevenția joacă un rol deosebnit de important în menținerea  stării de sănătate.

Conform definitiei Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) starea de sanatate este “o stare de bine din punct de vedere fizic, mental si social”.

Preventia se refera la orice tip de activitate care contribuie la mentinerea starii de sanatate, reducerea morbiditatii (imbolnavirii) si mortalitatii printr-o anumita afectiune.

Exista trei tipuri de preventie:

 • preventie primara – evitarea aparitiei bolii prin masuri de promovare a santatii si combatere a factorilor de risc;
 • preventie secundara – detectia precoce a bolii, reducerea progresiei bolii
 • preventie tertiara – reducerea impactului negativ al bolii asupra organismului și  prevenirea complicațiilor.